Almere Jungle

Almere jungle is niet zomaar een dierenpark! Beleef hét in Almere Jungle! Maak een reis langs de vijf werelddelen waarin zowel dier, plant als mens samen komen.

Almere Jungle is een klein dierenpark waar je voornamelijk binnen maar ook buiten veel kunt beleven. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de wasberen of kom oog in oog te staan met een stokstaartje. Beklim het geurenpad en voer zelf de schildpadden! Onze dieren zijn veelal afkomstig uit de opvang. Dit betekent dat de vorige eigenaren de dieren niet meer willen of kunnen houden of dat de dieren uit een benarde situatie bevrijd zijn. In ieder werelddeel krijg je ook een glimp te zien van de uiteenlopende flora met bijbehorende educatie. Een deel van onze floracollectie kweken wij zelf en ruilen we met andere botanische tuinen. Hierdoor dragen we bij aan soortbehoud en natuurbescherming. Met uw bezoek steunt u zowel de opvang van dieren als een leuke en zinvolle dagbesteding voor onze cliënten.

Mens en dier

Almere Jungle is namelijk onderdeel van de landelijke zorginstelling Nieuwland werk taal zorg. Wij bieden mensen met een beperking zinvolle dagbesteding en re-integratie mogelijkheden. Er zijn maar liefst acht verschillende werkplekken waarin wij dagbesteding aanbieden. Dit betekent dat de dieren worden verzorgd door onze cliënten onder professionele begeleiding. Ook de groenvoorziening, het Jungle café en de Jungle store worden gedraaid door onze cliënten. Deze unieke combinatie van mensen, dieren en publiek zorgt voor een leuke sfeer en bijzondere ontmoetingen.

Meer informatie


Foto's


Deel deze pagina op:

Facebook Twitter Google+ LinkedIn

Bezoek Dier en Park ook op:

Facebook Twitter