Dierenpark Hoenderdaell

Een prachtig landgoed met speelse bruine beren, stoere wolven, vrolijke maki’s, kangoeroes en leeuwen.

Dierentuin

Wandel over het prachtige landgoed en maak kennis met de bewoners: speelse bruine beren, stoere wolven, vrolijke maki’s en kangoeroes. Breng ook een bezoek aan de lorituin. Bij de ingang van het dierenpark of bij cafetaria Spa Groen zijn bakjes honingwater te koop die je aan deze felgekleurde vogels mag voeren.

Wandelen door stiltegebied


Na een bezoek aan het dierenpark kunnen natuurliefhebbers genieten van een wandeling door het stiltegebied. Doordat de natuur hier vrij is van menselijke invloeden, kunnen bloemen en planten hier goed groeien. Ook heeft het verleden invloed gehad op de bloemen- en plantengroei in dit gebied. Zo werd het achterste deel van het stiltegebied in de middeleeuwen afgegraven en later opgevuld met zeeslib, waardoor de zee invloed heeft gekregen op de begroeiing. Bovendien zijn er door de afgravingen en ophogingen hoogteverschillen ontstaan, wat een grote diversiteit aan flora oplevert.

Ook dieren kunnen in het stiltegebied hun eigen gang gaan. Edelherten, emoes, nandoes en Schotse Hooglanders lopen er vrij rond. Ontdek vossensporen en broedende vogels en aan de waterkant van het Oude Veer is het werk van verschillende knaagdieren te zien. Kortom: voor natuurliefhebbers zal elke wandeling door dit Noord-Hollandse stiltegebied een nieuwe ervaring zijn.

Stichting Leeuw

Op Dierenpark Hoenderdaell is ook Stichting Leeuw gevestigd. Dit is een opvangcentrum voor katachtige roofdieren. De stichting heeft als doel het opvangen van katachtige roofdieren in nood. Als dat mogelijk is, is de opvang tijdelijk en worden de dieren voorbereid op terugkeer naar hun land van herkomst. De dieren die opgevangen worden, komen bijvoorbeeld van particulieren of zijn oud-circusdieren. Door nieuwe wet- en regelgeving mogen roofdieren in steeds minder landen optreden. Voor leeuwen en tijgers is daarom vaak geen plaats meer. Hun eigenaren zoeken dan een plek waar ze van een goede oude dag kunnen genieten. Stichting Leeuw is zo’n plek.
De katachtigen leren weer jagen met behulp van de jaagsimulator. Het publiek krijgt tijdens deze sessies tekst en uitleg over de opvang van de dieren en hun manier van jagen.

Meer informatie

  • Van Ewijckskade 1
  • 1761 JA Anna Paulowna
  • www.hoenderdaell.nl

Foto's


Deel deze pagina op:

Facebook Twitter Google+ LinkedIn

Bezoek Dier en Park ook op:

Facebook Twitter